Mljekarski list, ožujak 2018.

Atera d.o.o. je specijalizirani distributer tvrtke DuPont Nutrition & Health za brend DuPont™ Danisco® u segmentu kultura mikroorganizama i funkcionalnih sastojaka te tehnoloških rješenja u mljekarstvu.

 

 

 

 

Naš asortiman

  • Mljekarske kulture za proizvodnju jogurta, fermentiranih svježih mliječnih proizvoda i napitaka, kefira iz pravih kefirnih zrnaca i svih vrsta sireva. Premium probiotske kulture i zaštitne kulture za sprječavanje razvoja neželjenih kvasaca i plijesni u proizvodima.
  • Kvasci i plemenite plijesni
  • Sirila, mikrobna i životinjskog porijekla, u tabletama, prahu i tekuća.
  • Enzimi za smanjenje sadržaja laktoze.
  • Bioprotektanti, antimikrobna sredstva, za zaštitu topljenih sireve i kore sireva koji zriju.
  • Fermentati, patentirani. prirodni proizvodi fermentacije selektiranih mikroorganizama koji pridonose teksturi i aromi te utječu na produljenje roka trajanja i sigurnost proizvoda.

 

Proizvodi iz našeg asortimana su jednostavni za primjenu, pakirani u volumene prilagođene potrebama većih i manjih mljekara i sirara, idealan su spoj tradicije i najnovijih tehnoloških i znanstvenih dostignuća, ne sadrže niti su proizvedeni iz genetski modificiranih organizama, imaju svu potrebnu dokumentaciju uključujući Kosher i Halal certifikate, proizvedeni su u Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj i Danskoj od globalnog proizvođača funkcionalnih sastojaka za industriju hrane i pića, DuPont Nutrition & Health.

 

Za mljekare i sirare manjih proizvodnih šarži izdvajamo

Praktično sirilo u tabletama Marschall® namijenjeno manjim proizvodnjama različitih vrsta sireva. Jedna tableta dovoljna je za sirenje 50 L mlijeka, a omogućeno je jednostavno doziranje sirila i kod manjih šarža do 12,5 L.

Jogurtne kulture za vrlo male proizvodnje već od 3 do 50 L, te kulture za sireve za šarže od 50 do 500 L.